Deel deze pagina:
Maandag 08.00 - 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 08.00 - 18.30 uur
Zaterdag 08.00 - 17.30 uur
Zondag 11.00 - 18.00 uur

Visspecialist Jaap Graaf
Burgemeester Letteweg 1
3233 AE Oostvoorne
0181 - 48 24 47

Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf

Recept van de Week


Gegrilde tonijn op een oosterse salade


Ingredienten

4 moten tonijnfilet
3 eetlepels Japanse sojasaus
250 g sperziebonen
5 eetlepels olie
1 citroen
1 rode peper
2 bosuitjes
75 g waterkers
150 g geraspte wortel
2 eetlepels kappertjes

Bereiding

Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie en laat ze 10 minuten liggen. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp er een ½ eetlepel gele schil af en pers de citroen uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels olie. Schep de sperziebonen, rode peper, bosui, geraspte wortel en waterkers door de dressing. Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilet in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé. Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat. Verdeel de salade over vier borden, strooi de kappertjes erover en leg de tonijn erop. Lekker met mie of naanbrood.