Deel deze pagina:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 08.00 - 18.30 uur
Zaterdag 08.00 - 17.30 uur
Zondag gesloten

Visspecialist Jaap Graaf
Burgemeester Letteweg 1
3233 AE Oostvoorne
0181 - 48 24 47

Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf

Recept van de Week


Zalmbonbon met tartaarsaus

Ingrediënten

200 g gerookte zalmfilet
2 el mayonaise
1 el crème fraîche
1 el citroensap
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el peterselie, fijngehakt
1 el bieslook, fijngehakt
1 zoetzure augurk, in piepkleine blokjes
2 tl kappertjes, grof gehakt
flinke handvol verse kruiden (peterselie, dille, rucola en tuinkers)
2 tl olijfolie extra vierge


Bereiding


Bekleed 4 koffiekopjes of timbaaltjes met vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Bekleed de kopjes met de zalm. Meng de mayonaise met de crème fraîche, het citroensap, de helft van de sjalot, de peterselie, de bieslook, de augurk en de kappertjes. Breng de tartaarsaus op smaak met zout en peper. Schep in elk kopje een lepeltje tartaarsaus. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de rest van de sjalot, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Houd een beetje salade apart voor de garnering. Verdeel de rest van de kruidensalade over de kopjes, druk licht aan en vouw de overhangende zalm erover. 'Stort' de zalmbonbon op 4 borden en garneer met de apart gehouden salade. Serveer de rest van de tartaarsaus erbij.
Lekker met ciabatta.

Tip
Meng ook wat snippers gerookte zalmfilet of Hollandse garnalen door de salade.