Deel deze pagina:
Maandag 08.00 - 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 08.00 - 18.30 uur
Zaterdag 08.00 - 17.30 uur
Zondag gesloten

Visspecialist Jaap Graaf
Burgemeester Letteweg 1
3233 AE Oostvoorne
0181 - 48 24 47

Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf   Visspecialist Graaf

Assortiment

Reactie op "Gambas":

Velden met (*) zijn verplicht.
Gambas
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Gambas


Penaeus semisulcatus

In de handel bestaan 5 klassen; I tot en met V. Gamba I is de grootste, aflopend naar Gamba V. Gamba's zijn zowel gekookt als rauw (uit de diepvries) te koop. Pellen voor bereiding is vaak noodzakelijk. De werkwijze is als volgt: Verwijder eerst de kop, duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser aan de onderkant breekt en pel de schaal eraf. Verwijder dan de staart.

Leuke wetenswaardigheden
Gamba's zijn vaak al gaar gekookt verkrijgbaar. Deze kunnen zó, koud worden gegeten. Ze kunnen ook voor warme gerechten worden gebruikt. Het verwarmen moet wel heel snel gebeuren, anders worden ze droog. Rauwe gamba's zijn in bijna kokend water of in visbouillon in 3-4 minuten gaar. Grillen of bakken kan natuurlijk ook.

Voorkomen/vangst
Streken van herkomst zijn onder andere: West-Afrika, Midden-Amerika en Oost-Azië.
Pagina terug