Vissoorten

Wij zijn gespecialiseerd in alle vissoorten en vissalades en actief sinds 1988. Bekijk hieronder ons aanbod!

Gambas

Vis
26 AUG 2013

Penaeus semisulcatus

In de handel bestaan 5 klassen; I tot en met V. Gamba I is de grootste, aflopend naar Gamba V. Gamba's zijn zowel gekookt als rauw (uit de diepvries) te koop. Pellen voor bereiding is vaak noodzakelijk. De werkwijze is als volgt: Verwijder eerst de kop, duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser aan de onderkant breekt en pel de schaal eraf. Verwijder dan de staart.

Leuke wetenswaardigheden
Gamba's zijn vaak al gaar gekookt verkrijgbaar. Deze kunnen zó, koud worden gegeten. Ze kunnen ook voor warme gerechten worden gebruikt. Het verwarmen moet wel heel snel gebeuren, anders worden ze droog. Rauwe gamba's zijn in bijna kokend water of in visbouillon in 3-4 minuten gaar. Grillen of bakken kan natuurlijk ook.

Voorkomen/vangst
Streken van herkomst zijn onder andere: West-Afrika, Midden-Amerika en Oost-Azië.
Pagina terug