Recepten

Haringsandwich met mierikswortelmayonaise

Haring
28 AUG 2013
Ingredienten
2 zoute haringen
(alternatief: gerookte paling of tonijn uit blik)
½ komkommer
zout, peper
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
4 (zelf gesneden dikke) sneden volkoren vloerbrood

Bereiding
Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en strooi er zout en peper over. Roer in een kommetje de mayonaise en mierikswortel door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de sneetjes brood dun met de mierikswortelmayonaise. Verdeel driekwart van de komkommer over twee sneetjes. Verwijder het staartje van de haring en leg hem op de komkommer. Schep de rest van de mierikswortelmayonaise en komkommer erop en leg de andere sneetjes met de besmeerde kant naar beneden erop. Leg de sandwiches op twee borden.

Wijntip: Een rijke, droge Gewurztraminer d'Alsace is één van de weinige wijnen die het houdt bij deze pittige haringsandwich.

Pagina terug