Recepten

Bruschette met mediterrane haring

Haring
28 AUG 2013
Ingredienten
2 zoute haringen
alternatief: gerookte zalm, gestoomde makreel
1 grote rode ui
1 eetlepel olijfolie
8 kerstomaatjes
2-3 eetlepels knoflookdressing
1 eetlepel kappertjes
zout, peper
2 grote, dikke sneden volkoren vloerbrood
50 g gemengde bladsla

Bereiding
Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Snijd de haringen in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Schep in een kom de haringreepjes met de gebakken ui, kerstomaatjes, 2 eetlepels knoflookdressing en de kappertjes tot een salade. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de sneden brood en besprenkel ze met 1 eetlepel knoflookdressing. Verdeel de sla en de haringsalade erover.

Wijntip: Pinot Gris is fris, vettig en kruidig. De smaak van die wijn sluit precies aan bij die van dit mediterrane haringhapje.

Pagina terug