Recepten

Broodje haring

Haring
28 AUG 2013
Ingredienten
4 zoute haringen
½ komkommer
4 eetlepels knoflookmayonaise
2 eetlepels zure room
2 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels fijngehakte dille
2 geroosterde paprika's (uit pot)
½ krop lollo rosso
4 meergranen of volkoren pyramidebroodjes
zout, peper

Bereiding
Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes. Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap, de dille en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing door de komkommer. Snijd de paprika's in reepjes. Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken dun met dressing. Verdeel de lollo rosso over de onderkanten van de broodjes. Schep de komkommerblokjes erop. Halveer de haringen en leg de filets op de komkommer. Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dressing erop. Zet de bovenkanten van de broodjes erop.

Pagina terug