Recepten

Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus

Dorade
29 AUG 2013

Ingrediënten


- 700 gram doradefilet met vel
- 10 gram verse basilicumblaadjes
- 12 eetlepel (citroen)olijfolie
- 50 gram broodkruimels
- zout en peper

voor de saus:

- 3 dl visbouillon
- 2 dl room
- 4 pomodori tomaten
- 5 gram verse basilicumblaadjes
- zout en peper

Bereiding

Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets 4 uur in de koelkast marineren. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl.
Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe. Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout.
Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Serveer ze daarna op de borden.

Pagina terug