Recepten

Coquilles met chips van parmaham

St. Jacobschelpen
03 DEC 2018
Coquilles met chips van parmaham

Ingrediënten

- 2 plakken ham (Parma of Serrano)
- 100 ml balsamico olie
- 2 a 3 tl honing
- 6 coquilles
- zeezout en peper

Bereiding

Leg 2 plakken ham op een schaaltje in de oven (220 °C) en bak in circa 5 minuten krokant. Haal uit de oven en laat de ‘chips’ even afkoelen/drogen op een schoon bordje zodat ze goed krokant worden. Breng 100 ml balsamico olie en 2 à 3 theelepels honing bijna aan de kook en laat deze zachtjes inkoken tot stroop. Als de balsamico tot ongeveer 1/3 is ingekookt laat je het afkoelen. Het is inmiddels een soort stroop geworden. Doe de stroop in een knijpflesje en klaar. (Let op dat de stroop warm vloeibaarder is dan afgekoeld, dus haal tijdig van het vuur.) Bak als laatste de coquilles in de roomboter lichtbruin. Zorg dat ze niet helemaal doorgaren. Laat deze even liggen op een stuk keukenrol zodat ze geen vocht meer verliezen op het bord. Verdeel de coquilles over de borden, bestrooi met zeezout en wat grove peper, spuit er wat balsamico stroop over en verdeel de parma-chips.

Pagina terug