Recepten

Gebakken heek met rode ui

Heek
07 JAN 2019
Gebakken heek met rode ui
Ingrediënten

    600 g heekfilet (zonder vel), in 12 stukken
    2 kleine rode uien, gepeld
    150 ml wittewijnazijn
    2 tl gemalen komijn
    50 g bloem
    5 el olijfolie
    2 kropjes little gem
    2 el kappertjes

Bereiding

Snijd de uien in flinterdunne ringen en leg deze in een kom. Schenk de azijn erbij en laat de uiringen zeker 1 uur marineren tot ze zacht zijn. Wrijf de stukken heek in met 2 eetlepels van de marinade, zout, versgemalen zwarte peper en komijn. Laat de filets 10 minuten liggen. Laat de uienringen uitlekken. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de stukken heek erdoor. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken heek in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de kontjes van de kroppen sla en maak de blaadjes los. Klop een dressing van 2 eetlepels marinade met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Leg de slablaadjes op borden en druppel de dressing erover.
Leg de stukken gebakken heek erop en verdeel de uienringen en kappertjes erover.
Lekker met frieten.

Pagina terug