Recepten

Saltimbocca van rode poon

Rode Poon
15 APR 2019

Ingrediënten

- 600 g rode poonfilet
- 8 blaadjes salie
- 8 plakjes parmaham
- 3 el olijfolie
- 1 citroen, in partjes

Bereiding

Dep de visfilets droog met keukenpapier. Leg de salieblaadjes op de visfilets en omwikkel ze met de ham. Steek de ham vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 6-8 min. bruin en net gaar. Leg de visfilets op 4 borden.
Leg de partjes citroen in de pan. Bak de partjes citroen aan beide kanten goudbruin.
Serveer de saltimbocca van rode poon met de gebakken citroen. Lekker met spaghetti aglio, olio e peperoncino.

Tip

Door het bakken van de citroenen karameliseren de vruchtsuikers. Het citroensap krijgt zo een zoet accent.

Pagina terug