Recepten

Zeewolf met krokante kruidenkorst

Zeewolf
23 JUL 2019

Ingrediënten

- 600 g zeewolffilets
- 15 g verse koriander
- 50 g geschaafde amandelen
- 2 el paneermeel
- 4 el mayonaise
- 3 el Turkse yoghurt
- gemalen koriander
- peper en zout

Bereiding

Laat de vis op kamertemperatuur komen, sprenkel wat olie op een vel bakpapier dat op de bakplaat ligt en leg hier de vis op bestrooid met versgemalen peper en wat zout of vet een ovenschaal in en leg de vis hier in. Verwarm de oven voor op 200˚C.
Hak de koriander fijn en leg de helft apart, meng dit door de geschaafde amandelen en paneermeel voor de kruidenkorst. Roer er naar smaak wat versgemalen peper door en verdeel het mengsel over de visfilets. Schuif de vis in het midden van de voorverwarmde oven en laat deze in ± 15 minuten gaar worden en de bovenkant krokant.
Maak intussen een sausje van de mayonaise, Turkse yoghurt, een halve theelepel gemalen koriander en de rest van de fijngehakte koriander.
Heerlijk met versgebakken brood.
 
Tip

Je kunt dit recept maken met iedere witvis naar keuze.

Pagina terug