Recepten

Vissoep brodetto alla marchigiana

Garnalen
18 MEI 2020

Ingrediënten

- 1,5 kg gemengde visfilets
- 250 g rauwe grote garnalen
- 2 uien, fijngesneden
- 4 el extra virgine olijfolie
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 g tomaten, ontveld en fijngehakt
- of 1 blik tomatenblokjes van 400 g
- 2,5 dl droge witte fijn
- 2 el azijn
- 1,5 l visbouillon
- 4 el fijngesneden bladpeterselie
- 8 sneetjes brood, geroosterd
- zout en versgemalen zwarte peper
 
Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Smoor de uien op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en roer regelmatig. Fruit de uien en knoflook totdat ze lichtbruin zijn. Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten meebakken.
Giet de azijn en wijn in de pan en laat alles 10 minuten sudderen. Doe vervolgens de visbouillon erbij. Laat de soep 10 tot 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de visfilets toe, begin met de vissoort met de langste kooktijd en laat de garnalen pas als laatste, zo’n 3 minuten, meekoken. Roer tot slot de peterselie door de soep. Serveer met geroosterd brood.

Pagina terug