Recepten

Gegrilde gerookte zalmforel met pikante mais

Forel
02 JUN 2020

Ingrediënten

- 4 zalmforellen geschubd en ontdaan van kop en ingewanden
- 1 duimpje gember geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- sap van 2 bloedsinaasappelen
- 2 cm geelwortel, geraspt
- 6 el olijfolie
- 1 tl gekneusde groene peperkorrels
- wat grof zeezout
Voor de mais:
- 4 maïskolven met blaadjes eraan
- 200 g (dun)gesneden chorizo
Voor de aardappelsalade:
- 500 gaargekookte aardappelen, in plakjes en afgekoeld
- 1 el grove Dijon mosterd
- 1 el gembersiroop
- 3 el appelazijn
- 9 el olijfolie
- 2 el gehakte dille
- zout en peper

Bereiding

Snijd de forellen schuin in tot de graad, ongeveer drie tot 4 sneden aan elke kant. Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Laat de forellen zeker 2 uur in de marinade liggen en draai ze na 1 uur om. Haal de forellen daarna uit de marinade en dep. Gooi de marinade niet weg, maar zet apart. wat zout en peper in de sneden van de forellen en smeer ze licht in met wat olijfolie.
Verwarm barbecue tot deze een temperatuur van 200 graden heeft bereikt. Grill de forellen op 200 graden 10 tot 15 minuten(dus na 6 minuten even draaien) bij voorkeur op een siliconen mat met deksel dicht. Voeg na de eerste 6 minuten wat rookmot toe voor een spannender eindresultaat.
Voor de mais steek je de spiesen onder in de steel aanzet. Vervolgens vouw je de blaadjes naar achteren en bind je ze samen met een touwtje. Bekleed de mais  rondom met de dunne plakjes chorizo en vouw hier aluminium folie omheen. Grill de mais op de barbecue in 15 minuten gaar. Vergeet niet af en toe de mais te draaien.
Meng voor de aardappelsalade alle ingrediënten met elkaar en laat zeker 30 minuten rusten. Serveer met de vis en de mais.

Tips

Verwarm de overgebleven marinade en schenk daarna over de vis.
Gebruik voor het bereiden van de mais: aluminiumfolie, 4 dikke houten prikkers en touw.

Pagina terug