Recepten

Salade in een pot met haring

Haring
15 JUN 2020

Ingrediënten

- 4 zoute haringen, in stukjes
- 150 g quinoa
- 2 el amandelschaafsel
- sap van 1 limoen
- 5 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- 2 tl gembersiroop
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- ½ komkommer, in halve maantjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 50 g jonge bladsla


Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
Klop een dressing van het limoensap, de olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing in 4 schone grote potten met deksel. Schep er de quinoa bij.
Verdeel de haring, de tomaatjes, de komkommer en de rode ui op de quinoa. Doe als laatste de tere slablaadjes erbij zodat deze knapperig blijven. Bestrooi met het amandelschaafsel. Sluit de potten en bewaar en vervoer ze tot de lunch gekoeld.

Tip

Met de ingrediënten van een potsalade kun je eindeloos variëren. Vervang de quinoa ook eens door kleine pasta, bulgur, rijst of couscous en de slamelange door platte peterselie.

Pagina terug