Recepten

Zalm Umami

Zalm
19 APR 2021

Ingrediënten


- 400 g verse zalmfilet
- Umami-soja-saus
- knoflookteentjes
- 4 el sesamzaadjes
- 1 rode ui

Bereiding

Rooster de sesamzaadjes op laag vuur in een pannetje.
Snijd de rode ui zeer fijn. Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumpapier van 20 x 30 cm. Verdeel de blokjes rode ui over de zalm.
Pers de verse teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de Umami-soja-saus erover. Garneer met de licht aangebakken sesamzaadjes.
Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht. Leg nu de pakketjes op een bakplaat en verwarm deze 10 minuten op 180°C.

Tip

Je kan het zalmpakketje ook minder lang in de oven doen, mocht je de zalm iets rauwer willen.

Pagina terug