Recepten

Gepocheerde rode poon met mosterdsaus

Recept van de Week
03 MEI 2021
Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
Ingrediënten

- 600 g poonfilet
- 2 visbouillonblokjes
- 2 el mosterd
- 1 dl slagroom
- allesbinder
- 2 el bieslook, fijngehakt

Bereiding

Spoel de visfilets af onder de koude kraan.
Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Leg de poonfilets in de hete bouillon, zet het vuur laag en laat de poon in 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden.
Schep tijdens het garen van de vis 3 dl van de bouillon in een steelpannetje. Roer de mosterd en de slagroom erdoor. Zet het pannetje op het vuur en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus te binden. Roer de bieslook erdoor. Leg de gepocheerde visfi­lets met behulp van een schuimspaan op een schaal en schep de saus erover.
Lekker met gekook­te aardappelen en bloemkool of broccoli.

Pagina terug