Recepten

Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade

Haring
28 AUG 2013
Ingredienten
3 zoute haringen
à alternatief: Hollandse garnalen
1 tomaat
4 lente-uitjes
4 eetlepels tuinkruiden yoghurtdressing
1 komkommer
paprikapoeder

Bereiding
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in lange schuine plakjes. Verwijder de staarten van de haringen en snijd de haringfilets in dunne reepjes. Meng de tomaten met de lente-uitjes, de haring en de dressing. Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd de komkommerhelften in 6 stukken. Vul elk komkommerschuitje met de haring en lente-uisalade. Bestrooi de schuitjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over 4 kleine bordjes. Lekker met roggebroodrondjes.

Tip
Maak de dressing zelf met 4 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel tuinkruiden (gedroogd of vers), zout en peper.

Wijntip: De haring-komkommerschuitjes zijn vooral fris. En dat is de Riesling d'Alsace ook. Een goed duo dus.

Pagina terug